fbpx

Kesihatan & WEALTHNESS

Itu yang teratas 5 manfaat air minuman

Air adalah Raja dipertikaikan semua minuman. Apa-apa yang boleh menghilangkan dahaga seperti air boleh, dan tiada apa yang lebih memuaskan daripada minuman sejuk air selepas bersenam atau berada di luar di bawah matahari.

18

APRIL, 2018

Tetapi kepentingan air pergi jauh di luar manfaat cetek. 60 badan jumlah jisim adalah air dan dengan alasan yang baik. Tanpa air, kebanyakan kami fungsi badan akan datang kinzir. Air adalah, sebenarnya, komponen utama nadi yang menyebabkan kita akan tiap-tiap hari. Air yang mencukupi adalah kunci kepada kesihatan yang baik dan kesejahteraan.

Minum antara dua hingga tiga liter sehari adalah mencukupi untuk orang dewasa yang paling sihat yang tidak terlalu aktif. Jika anda berada seseorang atlet atau menghabiskan waktu panjang di bawah matahari yang panas, anda akan memerlukan sekurang-kurangnya tiga liter air setiap hari jika tidak lebih. Walau bagaimanapun, kadang-kadang, kita lupa untuk minum air yang cukup walaupun kita tahu bahawa kita harus.

Bagaimana ia membantu badan saya?

Jika anda pernah perlu alasan yang baik untuk minum kuantiti air yang mencukupi setiap hari, kami di sini untuk memberi anda lima.

Berikut adalah lima faedah-faedah yang anda terima daripada meminum air yang cukup

Tenaga dan mood yang lebih baik: Dehidrasi yang telah ditemui untuk menyebabkan keletihan dan mempengaruhi mood. Jika anda berasa letih mental dan fizikal dan mood anda adalah rendah, mempunyai segelas atau dua air. Ianya sangat mungkin bahawa punca keletihan anda dehidrasi dan sebagai anda mula untuk rehydrate, anda akan berasa lebih baik. Minum air pada waktu yang berbeza pada siang hari kerja akan membantu untuk membuat anda rasa bertenaga dan dalam suasana yang baik. Bayangkan akan melalui hari yang anda rasa baik dan dengan tenaga yang cukup untuk mendapatkan semua kerja yang anda lakukan. Air boleh melakukannya untuk anda; Jika itu bukan sebab yang besar untuk menyimpan ketika Kering, maka kita tidak tahu apa yang ada.

Meningkatkan fungsi otak: Jika anda telah duduk di meja anda selama beberapa jam dan mula berasa sakit badan anda dan pengecualian tumpuan anda, maka anda boleh memerlukan segelas air yang tinggi. Aktiviti otak menggunakan banyak tenaga, dan jika anda adalah tidak cukup terhidrat, keletihan itu akan terletak di. Salah satu cara yang paling murah untuk meningkatkan kepekatan dan fungsi otak ialah minum air yang cukup. Tak perlu pil khas, herba-herba atau ubat-ubatan keajaiban yang mendakwa memberikan otak anda rangsangan; apa yang anda perlukan adalah H2O lama yang baik.

Meningkatkan prestasi fizikal: Apabila kita bersenam, kita mula dengan keringat. Berpeluh adalah cara badan menyejuk, tetapi ia juga menyebabkan kehilangan air. Badan kita memberitahu kita bahawa kita adalah rendah atas air dengan membuat kita berasa dahaga selepas senaman yang baik. Jika kita tidak mengendahkan isyarat badan kita, kita hanya akan berasa lebih letih dan Haus. Di sisi lain, jika kita membuat pasti hydrate diri kita, bukan sahaja badan kita akan pulih dengan lebih cepat, tetapi kita juga boleh meningkatkan prestasi fizikal. Air minuman pada selang masa biasa semasa senaman yang boleh membantu anda untuk terus lebih lama dan membantu anda mencapai matlamat kecergasan anda. Sentiasa pastikan sebotol air dengan anda semasa bersenam dan jika anda mahu, membuang beberapa electrolytes juga.

Penghadaman yang lebih baik: Dehidrasi boleh menyebabkan sembelit yang membawa berbagai masalah lain. Ketidakselesaan, kelesuan, keletihan, hilang selera makan, dan sebagainya akan semua disebabkan oleh sembelit dan boleh membuat anda merasa sangat rendah. Minum air yang mencukupi membantu proses penghadaman dan mencegah sembelit. Apabila sistem penghadaman berfungsi secara normal, seluruh badan terasa baik dengan pemakanan yang diserap oleh badan dan sisa yang dibuang. Air adalah seperti ubat pengasih ajaib yang boleh membuatkan anda berasa ringan dan bertenaga sepanjang hari.

Kehilangan berat badan: Jika anda cuba untuk menurunkan berat badan, maka air boleh memberi manfaat kepada anda dalam dua cara. Bilakah anda minum segelas air setengah jam sebelum makan, anda cenderung untuk makan kurang. Lakukan ini dengan kerap, dan anda menjatuhkan pengambilan makanan anda secara keseluruhan dengan ketara dan secara semulajadi. Anda tidak perlu sebagai selera makan apabila anda hanya boleh minum sedikit tambahan gelas air dalam sehari. Penurunan penggunaan makanan akan membantu anda menurunkan berat badan lebih cepat.

Lain-lain cara air manfaat penurunan berat badan adalah dengan meningkatkan metabolisme. Metabolisma adalah cara badan menukarkan makanan kepada tenaga yang boleh digunakan untuk semua fungsi tubuh kita. Dengan metabolisme yang lebih baik, kita boleh lebih berkesan menggunakan makanan kita sebagai satu sumber tenaga dan berhenti menyimpannya sebagai lemak di dalam badan. Metabolisme yang lebih baik juga membantu membakar lemak lebih baik, membawa kepada penurunan berat badan. Jika anda perlukan bantuan dengan anda diet dan kehilangan berat badan, maka air hanya mungkin jawapan yang anda lookign bagi.

Selain manfaat atas lima, Terdapat beberapa faedah lain minum air yang cukup, dan kesemua mereka menjaga kita sihat.

Air yang terbaik untuk minum

Sekarang bahawa kita tahu faedah-faedah atas air minuman dan bagaimana ia dapat meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan kami, kita perlu tahu bahawa semua air adalah tidak sama. Bergantung kepada sumber air, ia boleh dicemari dengan kekotoran seperti bakteria, kotoran dan juga logam berat yang boleh menyebabkan keracunan.

Ianya tidak cukup untuk hanya minum air yang mencukupi, tetapi air juga perlu lebih dari kualiti yang baik supaya dapat menyuburkan kita dan memberi manfaat kepada kita dalam semua cara yang disebutkan. Salah satu cara terbaik untuk memastikan bahawa air yang anda minum adalah kualiti yang baik adalah untuk mendapatkan air yang dibekalkan kepada anda oleh sebuah syarikat yang terkenal.

Pembekal air yang baik akan memastikan bahawa air bersih di semua peringkat memastikan ia bebas daripada kuman penyebab penyakit dan ejen-ejen lain yang berbahaya. Jantzen bekalan air minuman berkualiti terbaik seluruh Lembah Klang di Malaysia. Hubungi kami Jika anda mahu untuk merasai semua faedah bersama air tanpa perlu bimbang tentang kekotoran. Kami akan menghantar air ke depan pintu anda dan juga menyediakan dispenser air anda untuk anda. Air minuman yang besar adalah hanya satu panggilan

& Kesihatan

Manfaat minum air
Untuk penurunan berat badan

SUMBER

Mengapa menyewa Dispenser air

AIR

Kenapa kita perlu Tapis air
Sebelum minum

Company

Reg. no. 0363689-T
No.12, Jalan TPK 2/4,
Taman Perindustrian Kinrara,
58200 Puchong,
Malaysia.

Contact us

1300 88 1313 / 8800 1533

012 565 5133

hello@jantzen.com.my

 

Open Hours

M-F: 9am - 6pm

Sat-Sun: Off

Public Holiday: Off