fbpx

Air

Water Delivery in Malaysia

Air paip di Malaysia bukanlah sentiasa dengan kualiti yang terbaik untuk diminum. Paip yang mengangkut air ke pili yang kadang-kadang lama dan berkarat, mencemarkan air dengan bahan logam berat dan patogen yang menyebabkan penyakit.

25

APRIL, 2018

Mendidih dan penapisan air paip di rumah boleh membuang kekotoran beberapa, tetapi ianya tidak selalu mungkin untuk mendapatkan air minuman yang tulen melalui kaedah ini. Jika anda masih tertanya-tanya Air paip di Malaysia adalah selamat untuk diminum membaca artikel kami thats kira-kira

Syarikat-syarikat penghantaran air mempunyai peralatan khas yang membersihkan air pada tahap yang berbeza. Air tulen dari syarikat-syarikat ini telah diambilkira untuk logam berat, mikroorganisma dan juga lebihan garam mineral yang menyebabkan air menjadi keras. Air disediakan dalam botol plastik dan dihantar, supaya mereka tidak perlu melalui paip untuk sampai ke rumah.

Apakah penghantaran air?

Syarikat-syarikat yang membekalkan air tulen mempunyai sistem untuk mempunyai air yang dihantar ke rumah. Air tulen itu dibungkus dalam botol pelbagai saiz dan kapasiti supaya orang boleh memesan apa sesuai untuk mereka yang terbaik. Banyak rumah-rumah yang menggunakan air tulen secara harian memilih air yang mampu membawa lima gelen (19lt) air botol besar. Selain itu, jika terdapat atas meja dispenser air ditubuhkan dalam sebuah rumah,

maka botol kecil sehingga setengah gelen (6lt) boleh dipesan. Terdapat juga pilihan untuk pesanan 500ml dan 1.5lt botol air untuk kegunaan individu atau untuk menjalankan apabila bergerak.

Perkhidmatan penghantaran air akan menghantar air dalam kuantiti yang anda mahu biasanya dalam masa 3 bekerja hari meletakkan pesanan anda. Sesetengah syarikat hanya menyerahkan air manakala syarikat-syarikat lain juga sediakan dispenser air dan menawarkan servis biasa. Perkhidmatan pembekalan air yang baik yang akan membantu anda untuk melampirkan botol besar air dispenser anda dan membawa balik botol air kosong untuk guna semula.

Manfaat penghantaran air

Terdapat beberapa faedah untuk mempunyai air minum yang dihantar ke rumah anda; ini termasuklah:

Air minuman yang selamat: tanpa mengira sama ada air paip mempunyai bahan kimia yang berbahaya, bakteria atau partikulat, anda akan sentiasa mempunyai air yang bersih dan tulen yang selamat untuk diminum.

Sekurang-kurangnya usaha: apabila air minuman yang dihantar ke berhampiran anda, anda tidak perlu untuk meletakkan dalam usaha tambahan mendidih air atau memastikan bahawa penapis anda akan bersih dan tidak tersumbat.

Pertama: dengan air yang dihantar kepada anda, anda menjimatkan masa dari segi perlu keluar dan mendapatkan untuk diri sendiri.

Kemudahan: ia adalah jauh lebih mudah untuk dibawa ke rumah dan pejabat daripada mempunyai untuk pergi keluar dan membelinya sendiri air botol besar.

Mesra alam: dengan menggunakan satu botol besar air untuk tempoh masa yang lebih lama, anda boleh mengelakkan membeli beberapa botol air yang lebih kecil. Menggunakan botol plastik yang lebih sedikit yang lebih ramah lingkungan.

Pembekal air RO Malaysia

Osmosis songsang atau RO merupakan satu proses yang menapis air pada tahap molekul. Air ditolak melalui satu membran separa telap yang menggunakan tekanan untuk menapis kekotoran. Membran separa telap yang mempunyai liang-liang yang sangat kecil yang boleh menghalang bakteria dan mineral malah salts dari melalui. Air yang keluar di sisi membran yang lain adalah sangat tulen dan berkualiti baik untuk diminum.

Pembekal air RO di Malaysia memberi air minuman tulen dan selamat ini terus kepada anda. Pembekal RO di Malaysia boleh bawa botol besar air tulen dan cangkuk mereka sehingga dispenser air di rumah anda atau di pejabat. Air yang dibekalkan oleh pembekal air RO di Malaysia rasa sangat tulen dan tidak menyebabkan penyakit atau keracunan logam berat.

 

Pembekal air mineral Malaysia

Air mineral adalah air yang bersumber terus daripada mata air semulajadi. Kerana mendapat air dari mata air yang adalah begitu tulen, ia boleh diminum tanpa rawatan lanjut. Walau bagaimanapun, Semua syarikat air mineral yang baik perlu menguji mata air sebelum pembungkusan dan menjualnya. Mata air perlu diuji untuk logam berat, bakteria dan air larian baja daripada pertanian proses. Air mineral mempunyai banyak garam terlarut di dalamnya. Apabila kandungan mineral di dalam air terlalu tinggi, rasa air akan terjejas, dan ia tidak sesuai untuk diminum. Syarikat-syarikat air mineral perlu memastikan air yang dibekalkan mempunyai keseimbangan di antara mineral. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang Kandungan mineral air Jantzen .

Pembekal air mineral di Malaysia membawa air mineral yang tulen, boleh diminum ke depan pintu anda. Air yang dibungkus dalam botol boleh berkhidmat dengan dispenser air yang menjadikan ia mudah untuk digunakan. Pembekal air mineral di Malaysia memberi air mineral pakej untuk rumah dan pejabat dan biasanya berbuat demikian dalam tempoh 3 hari bekerja suatu perintah yang diberikan. Untuk pejabat di mana penggunaan air adalah lebih tinggi, beberapa botol besar air mineral boleh dibekalkan pada satu-satu masa bagi memastikan bekalan yang berterusan tanpa perlu membuat pesanan setiap beberapa hari.

Kepentingan proses penapisan air

Apabila cuba untuk mencari pembekal air yang baik di Malaysia, Terdapat beberapa tempat yang anda perlu pertimbangkan:

-Tidak pembekal air di Malaysia menghantar di kawasan anda?

-Adakah pembekal air di perairan Malaysia menghantar RO serta air mineral atau hanya satu jenis?

-Tidak membantu pembekal air di Malaysia untuk memasang botol dalam dispenser?

-Tidak pembekal air di Malaysia mengumpul botol air kosong juga?

– Dan yang paling penting, pembekal air di Malaysia tidak menghasilkan air minuman yang berkualiti.

Sebuah syarikat yang membersihkan air boleh mempunyai sistem penyampaian mereka sendiri atau bekerjasama dengan sebuah syarikat yang menyampaikan air untuknya. Anda sentiasa boleh meminta sekeliling di kawasan anda untuk mengetahui yang merupakan jenama air tulen yang paling digemari dan perkhidmatan penghantaran mereka Apakah seperti.

Terdapat beberapa pembekal air di Malaysia. Beberapa pembekal air juga boleh menyediakan tangki di rumah anda yang perlu diisi pada masa-masa yang lebih sedikit. Kereta kebal boleh dihubungkan melalui paip ke paip di sinki dapur anda supaya anda mempunyai RO atau air mineral paip sepanjang masa.

Jantzen adalah pembekal air di Lembah Klang, Malaysia. Kumpulan ISO-disahkan dan diiktiraf Superbrand menyampaikan air RO, air mineral, air suling dan ditapis air berkualiti tinggi. Jantzen akan tidak hanya menyediakan botol air dalam dispenser tetapi juga akan mengumpul botol kosong untuk anda menambah kemudahan.

Menghubungi Jantzen untuk semua air penghantaran keperluan anda di Lembah Klang. Anda boleh hubungi kami di 1300 88 1313, atau isikan borang dan kami akan kembali kepada anda di awal.

Minum, hidup.

& Kesihatan

Manfaat minum air
Untuk penurunan berat badan

SUMBER

Mengapa menyewa Dispenser air

AIR

Kenapa kita perlu Tapis air
Sebelum minum

Lawati kami

No.12, Jalan TPK 2/4,
Taman Perindustrian Kinrara,
58200 Puchong,
Malaysia.

Hubungi kami

1300 88 1313

012 565 5133

Hello@jantzen.com.my

 

Dibuka jam

M-F: 9 am – 6 pm

Sabtu-Ahad: Off

Hari Kelepasan Am: Off

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!